Sırbistan, Kosova ile ilgili iddiaları reddetti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, kuvvetlerin savaşa en üst düzeyde hazır olduğuna ilişkin yanlış iddiaları yalanlayarak ''Ben bunu imzalamadım ve bu doğru değil'' dedi.

Aksam.com.tr

Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından reddedilen "benzeri görülmemiş" bir Sırp askeri yığınağı tespit ettikten sonra Belgrad'a güçlerini Kosova sınırından geri çekmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta Kosova'nın kuzeyindeki bir manastırda patlak veren ölümcül çatışmaların ardından Sırbistan'ın sınıra sofistike tanklar ve toplar konuşlandırdığı uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte "Kosova sınırı boyunca büyük bir Sırp askeri konuşlanmasını izliyoruz" dedi.

"Bu, gelişmiş Sırp topçularının, tanklarının ve mekanize piyade birliklerinin benzeri görülmemiş bir şekilde konuşlandırılmasını içeriyor. Bunun çok istikrarsızlaştırıcı bir gelişme olduğuna inanıyoruz."

Kirby, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i telefonla arayarak "derhal gerilimin düşürülmesi ve diyaloğa dönülmesi" çağrısında bulunduğunu söyledi.