AKŞAM GAZETESİ
Ülkede, ICE polislerinin silah taşıma yetkisi var ancak bu yetki yalnızca federal yasaların öngördüğü eğitimi tamamlamış personele veriliyor. Dün çok sayıda kişi, olay yerine çiçekler bırakarak Good'un öldürülmesini protesto etti. ICE'ın Minnesota'yı terk etmesini talep eden kalabalık, toplu sınır dışı edilmelere son verilmesini ve Good'un ölümünden sorumlu kişinin adalet önünde hesap vermesini istedi. 15, 12 ve 6 yaşlarında üç çocuk annesi Good'un, ödüllü şair olduğu, Minnesota'ya yeni taşındığı ve daha önce trafik cezası dışında hiçbir suça karışmadığı belirlendi. Good'un eski eşi, olayın oğlunu okula bırakmasının ardından eve dönerken gerçekleştiğini söylerken, Good'un aktivist olmadığını ve daha önce hiçbir protestoya katılmadığını belirtti.
DEMOKRATLARDAN TEPKİ
Demokrat isimler Keith Ellison, Yassamin Ansari, Ken Martin, Pramila Jayapal ve Chris Murphy'nin yanı sıra eski Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Good'un öldürülmesine tepki gösterdi. Harris, "Dehşet ve acı dolu video, Trump yönetiminin vurulma anına ilişkin açıklamasının tamamen bir manipülasyon olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Eyalet düzeyinde tam ve adil bir soruşturma kesinlikle gereklidir" dedi.
Protestolar sırasında göstericiler ile kolluk kuvvetleri arasında arbede yaşandı.
GÖÇMEN POLİSİNDEN 'CİNAYET' TRUMP, KADINI SUÇLADI
Görüntülerde bağırdığı duyulan kadının 'profesyonel bir provokatör' olduğunu söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Bu olayların yaşanmasının nedeni, radikal solun her gün kolluk kuvvetlerimizi ve ICE ajanlarımızı tehdit etmesi, onlara saldırması ve onları hedef almasıdır. Kadın göreve engel oluyor ve direniyordu. Aracını kasıtlı ICE memurunun üzerine sürdü. Memur da kendini savundu" dedi.ICE polisinin 'in' emrine karşı gelerek aracını hareket ettiren kadının, evine sadece birkaç bina uzaklıkta olduğu öğrenildi.