Yasaklardan kaçmak için çareyi uçakta evlenmekte buldular

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde bir çift, koronavirüs kısıtlamalarıyla karşılaşmamak için yolcu uçağında düğün yaptı. Kiralanan uçakta yapılan düğüne 160'tan fazla kişi katılırken, 2 saatlik uçuş sırasında pandemi kurallarına uyulmadı.

Hindistan'da genç bir çift, kitlesel toplanmaları engelleyen Kovid-19 kısıtlamalarıyla karşılaşmamak amacıyla farklı bir yönteme başvurdu.

Koronavirüsün hızla yayıldığı ve oksijen yetersizliğinin görüldüğü ülkede, Rakesh ve Dakshina, akrabalarının ve arkadaşlarının da katılımıyla evlenmek için bir uçak kiraladı.

KURALLAR HİÇE SAYILDI

Düğüne katılmak için 160'tan fazla kişi bilet alırken, 2 saat süren uçuşta sosyal mesafe ve maske kuralı ise hiçe sayıldı.

Düğüne katılmak için ülkenin diğer bölgelerinden gelen damat ve gelinin akrabaları ve arkadaşları, kendi şehirlerine dönmek için düğün sonrasında ayrı yolcu uçaklarıyla seyahat etti.

Uçuş ülke gündeminde geniş yer bulurken, "kısıtlamaların göz göre göre ihlal edilmesi" şeklinde yorumlandı.

BÖLGEDE SON DURUM

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaleti, ülkenin koronavirüsten en çok etkilenen bölgelerinden biri. Eyalet genelinde 24 Mayıs'ta 35 bin 483 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi. Böylelikle toplam vaka sayısı 1.8 milyona ulaştı.