Senegal Cumhurbaşkanı, Başbakan Amadou Ba'yı 2024 yılı için cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi

Vergi uzmanı, eski ekonomi bakanı ve dışişleri bakanı ve mevcut başbakan Amadou Ba, Senegal'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde BBY'nin adayı olarak gösterildi.

Aksam.com.tr

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Başbakan Amadou Ba'yı iktidardaki Benno Bokk Yakaar (BBY) koalisyonunun Şubat 2024 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayı olarak belirledi.

Aksam.com.tr'nin TRT World'den çevirdiği habere göre, Sall Cumartesi günü yaptığı açıklamada. "Seçim kriterleri mesleki becerileri, çeşitlendirilmiş bir kariyeri hedefliyordu... Kararımız aynı zamanda alçakgönüllülük ve liderliği dinleme nitelikleri tarafından da motive edildi. İşte bu ruhla Amadou Ba'yı seçtik," dedi

Eski başbakan Moustapha Niasse, Sall'in açıklamasını okuyarak, "Karmaşık ve zor bir görev olan geniş bir istişarenin ardından... koalisyondaki ilgili adaylar ve liderler tarafından reddedilen bir ön seçim de dahil olmak üzere, uzlaşmaya dayalı ve meslektaşlar arası bir seçime karar verdik" dedi.

Dışişleri Bakanlığı da yapmış eski bir ekonomi bakanı olan 62 yaşındaki Ba, geçen yıl Eylül ayında başbakan olarak atanmış bir vergi uzmanı.

Sall, Batı Afrika ülkesinde yaşanan şiddet olaylarının ardından Temmuz ayında üçüncü dönem için aday olmaktan vazgeçmiş ve yerine geçecek kişinin kim olacağı sorusunu gündeme getirmişti.