SDG tam bir tiyatro esas yönetici McGurk

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki göstermelik örgütü SDG’nin eski sözcüsü Talal Silo, ABD’nin PKK’yı gizlemek için kurduğu örgüte silah yığarak akıbetlerini de hiç sorgulamadığını anlattı. 

PKK/PYD’nin Suriye’deki paravan örgütü SDG’den kaçıp Türkiye’ye getirilen örgütün eski sözcüsü Talal Silo, bomba itiraflarda bulundu. PKK ve ABD arasındaki kirli ilişki deşifre eden Silo, ABD’nin bölgedeki özel temsilcisi adı altında sömürge valiliği yapan Brett McGurk’ün örgütü gayrıresmi olarak yönettiğini, verilen silahların ne amaçla kullanıldığının ise asla sorgulanmadığını anlattı. İşte Silo’nun itirafları:  

SDG ALDATMACASI

Asıl güç hep YPG ve PYD’ydi. SDG ismi ABD’nin bulduğu bir tiyatroydu. Uluslararası topluma daha rahat izah etmek ve silahları Kürtlere gönderdiğini gizlemek için Arap unsurlarının da bulunduğu SDG ismi hazırlandı. ABD liderliği Kürtlere verdi.  

DEAŞ KAÇAKÇILIĞI YAPTIK

ABD Afrin bölgesi PKK sorumlusu Şahin Cilo ile anlaşarak DEAŞ militanlarını bölgeden kaçırıyordu. SDG’yi özgürleştirici ve terörle mücade eden bir güç olarak lanse ettirdiler. Ancak bunların yüzünden evler yıkıldı, halk tehcir ettirildi.  

EMİRLER KANDİL’DEN

Cilo başkan olsa da kendisinden üstte bir otorite var. Bu kişi Bahoz Erdal. Bahoz da talimatları Kandil’den yani Sabri Kök’ten alıyor. Erdal, Kandil’e atanınca yerine Nureddin Sofi geldi. Cilo’ya talimatları bu veriyor. PKK, Salih Müslim’in ise basındaki rolünden yararlandı ve onu kullanmada başarılı oldu. Gerçekte hiçbir rolü yoktu. Deyrizor’un yöneticisi ise meşhur Polat Can. 

Esas yönetici ABD

SDG içinde göstermelik seçimler yapılsa da hepsi tiyatro. ABD’nin direktifleriyle yönetiliyor. İşlerin başında Türkiye’nin de başına 4 milyon TL koyarak aradığı ve ABD’lilerle pozlar veren Şahin Cilo var. Yardımcısı Kahraman. 3 numaralı yetkili bendim. Her noktada PKK’ya ait kontrol noktaları ve ekipleri var. 

Arapları öne attılar 

SDG’nin 50 bin militanı var. Kadın ve erkek toplam. Bunların yüzde 70’i YPG ve YPJ (kadın unsurlar). Rakka operasyonlarında ölenlerin yüzde 80’i Araplardan yüzde 20’si Kürtlerden. Arapların sayısının artırıldığını görüyoruz ancak kandırılarak öne atıldılar.

TÜM FİKİRLER MCGURK’TEN 

Tüm fikirler ABD’nin DEAŞ’la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk tarafından ortaya atılıyordu. Rakka operasyonu sırasında McGurk, hedef şaşırtmak için Arap Koalisyonu adında güç kurulmasını istedi. Görevi sadece silahları teslim almaktı. Tüm bu oyunlar, bir gün bu silahların PKK’ya ulaştırıldığının ortaya çıkmaması için yapıldı. 

SİLAHLARI HİÇ SORMADILAR:

Amerikalılar için silahların nereye gideceği umurlarında değildi. Bir kere bile silahları ne yaptığımızı nerede kullandığımızı sormadılar. “(YPG’nin) Silahları bitirdik” oyununa bile geliyorlardı ve hemen yeni silah teslimatı başlıyordu. Obama’nın ardından Trump başa geçtikten sonra destek şekli değişti. Zırhlı araçlar gelmeye başladı. 

YPG POLİS GÜCÜ OLACAK

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD’nin PYD’ye Suriye’de yeni silahlar veriliği verilmeyeceğiyle ilgili olarak “Başkan Trump’ın söylediği yoldan ilerleyeceğiz” diyerek DEAŞ’la mücadele bitince silah teslimatının da kesileceğini söyledi. Mattis, “Ancak terörden boşalan yerlerin güvenliğini sağlamak için onları polis gücü olarak destekleyeceğiz” diye konuştu.