Savunma Bakanı Pistorius itiraf etti: Almanya ordusu ulusu koruyamaz

Almanya Savunma Bakanı Pistorius, ordunun ulusu saldırıya karşı korumaya hazır olmadığını söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) üyeleriyle yaptığı toplantıda konuştu. Pistorius, "Ülkeyi savunabilecek, yani onu saldırgan, vahşice yürütülen bir savaşa karşı savunabilecek silahlı kuvvetlerimiz yok" dedi.

NATO'NUN GERİSİNDE

Bakan, Bundeswehr'in federal hükümetin onlarca yıllık ihmalinden sonra yetersiz personel ve donanıma sahip olduğunu söyledi. Pistorius, Almanya'nın NATO standartlarına ulaşabilmesi için ordusuna çok daha fazla yatırım yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Alman ordusunun komutanı ve en yüksek rütbeli subayı Korgeneral Alfons Mais, pazar günü DPA basın ajansına verdiği demeçte, Şansölye Olaf Scholz'un daha önce vaat ettiği 100 milyar euronun ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşa hazır hale getirmek için yeterli olmayacağını söyledi.

TANKLARIN % 30'U HAZIR

Alman Silahlı Kuvvetleri Birliği Başkanı Albay Andre Wustner, ordunun savaşa hazır olmadığına dikkat çekti. Andre Wustner, Bild'e verdiği bir röportajda stokta bulunan yaklaşık 300 Leopard 2 tankının sadece yüzde 30'unun hazır olduğunu iddia etti.