Sam amca’dan darbe itirafları

FETÖ’cü cuntacıların müttefikleri olduğunu açıklayan ABD'li generalin ardından bir skandal da istihbarat direktöründen geldi: Muhataplarımızın çoğu tutuklandı!

1

EMRE ÖZTÜRK

Ortadoğu'daki ABD operasyonlarını yöneten CENTCOM'un komutanı General Joseph Votel, FETÖ'cü darbecilerin müttefikleri olduğunu açıkladı. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geleceğinden 'endişeli' olduklarını belirten General Votel, "ABD'nin Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı" ifadelerini kullandı. Votel, ABD Başkanı Obama tarafından Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na (CENTCOM) atanmadan önce ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nin karşısına çıkarak YPG’ye destek verilmemesi gerektiğini düşündüğünü söylemiş ve göreve gelirse YPG’nin bölgedeki etkinliğinin men edilmesi sözü vermişti. 

SENATO’YU KANDIRDI 

General Votel’in göreve geldikten sonra ilk işi Senato’yu kandırarak YPG’ye destek ziyaretine gitmek oldu. Mayısta Kobani'ye giden Votel, YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri yetkilileri ile görüştü. Burada Obama’nın DAEŞ karşıtı küresel koalisyon özel temsilcisi Brett Mc Gurk, Twitter hesabından ziyarete ilişkin, “DAEŞ liderleri ses kayıtlarını karanlıkta yapmaya mahkum edilirken General Votel, Rakka saldırısı planı için Suriye’deydi” dedi.  Votel’in geliş sebebini de itiraf etmişti. 

CUNTACILARI SAVUNDU 

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da "Muhataplarımızın çoğu ya tasfiye edildi ya da tutuklandı” dedi. Clapper  darbe girişimi sonrası Gülen'i korumuş “Bu iddialara ilişkin kanıtları  istihbaratta görmedik” diyerek cuntacıları korumuştu.

Art niyetli değillerse talihsiz bir açıklama

ABD'li general Joseph Votel'in FETÖ açıklamasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu jet yanıt verdi: ABD FETÖ'nün darbeci askerlerine 'bizim adamlarımız' derse bu zaten saçmalıktır. Darbe yapanlar eğer ABD askerlerinin adamıysa o zaman zaten tepki de artar. Türkiye’nin DAEŞ, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda askerimizin kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak da, art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanmaktadır. O nedenle bu açıklamayı eğer doğruysa talihsiz ve saçma buluyoruz. 

Çürükler temizlendi 

Ordudaki tasfiyelerle DAEŞ mücadelesinin zayıflatmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu "Aksine çürükler temizlendiğinde ordu mücadelesinde daha etkin olur" diye konuştu. İsrail-Rusya gibi ülkelerle normalleşme çabalarının süreceğini vurgulayan Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerimiz NATO ve AB ile ilişkilerimize alternatif değildir" ifadelerini kullandı.