Saldırılar sonrası harekete geçtiler... ABD'den Suriye ve Irak hamlesi

ABD, son dönemde füze, insansız hava aracı (İHA) ve havan saldırına maruz kalan Irak ve Suriye'deki üslerini korumak için harekete geçti. Washington yönetiminin bölgeye kısa menzilli hava savunma sistemleri konuşlandırmayı planladığı bildirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Abdullah Aydemir

ABD'nin Suriye ve Irak'ta mobil kısa menzilli AN / TWQ-1 Avenger hava savunma füzesi sistemini, kara birliklerini artan drone saldırıları tehdidine karşı korumak için konuşlandırmayı planladığı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Middle East Monitor'den aktardığı habere göre, Forbes tarafından yayınlanan raporda, şubat ayı sonlarında sosyal medyada dolaşan fotoğrafların, Suriye'nin doğusundaki bölgelere konuşlu ABD birliklerine getirilen mobil hava savunma füze sistemlerinin olduğu iddia edildi.

Raporda, FIM-92 Stinger füze rampaları ile birlikte Avenger, piyadeleri alçaktan uçan uçaklara, seyir füzelerine, helikopterlere ve insansız hava araçlarına karşı korumak için tasarlandığı bildirildi.

KASIM SÜLEYMANİ DETAYI

Geçen yılın başlarına kadar, Irak'taki ABD kuvvetlerine ev sahipliği yapan üslerin hava savunma sistemleri yoktu.

2020'nin Ocak ayında ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'ye yönelik suikastı sonrası İranlı milisler tarafından Irak'taki ABD üslerine misilleme saldırılar yapılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Washington yönetimi kısa menzilli C-RAM (Karşı roket, topçu ve havan) sistemlerinin yanı sıra bu üslere yüksek irtifa MIM-104 Patriot füzeleri konuşlandırdı.