Salatalıkların içine milyarlarca dolar sığdırdı: Uyuşturucu ticaretinde son nokta

Yetkililer, salatalık kutularının içine gizlenmiş 400 kilodan fazla kokainle Kaliforniya sınırını geçmeye çalışan Meksikalı bir adamın tutuklandığını söyledi. Ele geçirilen malın milyarlarca dolar değerinde olduğu düşünülüyor.

Aksam.com.tr

ABD Gümrük ve Sınır Koruması, sadece 33 yaşında olduğu belirtilen kaçakçının 15 Eylül'de salatalık taşıyan bir traktör römorkuyla Otay Mesa limanına geldiğini söyledi.

Ancak denetim sırasında CBP görevlileri salatalık sevkiyatlarının içine gizlenmiş 146 paket kokain buldu.

Aksam.com.tr'nin Daily Mail'den çevirdiği habere göre, yetkililer kamyonda toplam 401.68 kilo kokain ele geçirdi.

Baskın, 25 yaşındaki bir başka Meksika vatandaşının aynı giriş limanında bir traktör römorkunda benzin tankları taşırken tutuklanmasından sadece iki gün sonra gerçekleşti.

CBP'nin açıklamasına göre, benzin tankları üzerinde yapılan incelemede aslında 663.15 pound sıvı meth içerdikleri ortaya çıktı ve bu madde 22 adet beş galonluk kova ile ele geçirildi.


Daha önce de şüphe çekmişti

Kamyon geçen ay benzer bir kaçakçılık girişiminin ardından incelenmek üzere işaretlenmişti.

Yetkililer Eylül ayında ele geçirilen salatalık ve meth'in toplam değerinin 5.3 milyon dolardan fazla olduğunu belirttiler.

Her iki Meksikalı da tutuklanarak, olayları soruşturan İç Güvenlik biriminin gözetimine teslim edildi.

Nisan ayında 48 yaşındaki bir sürücü, yeşil fasulye taşıyan bir traktör römorkunun içinde yaklaşık 800 kilo fentanil kaçırmaya çalıştıktan sonra gözaltına alındı.

Ağustos ayı itibariyle CBP bu yıl sınırda yaklaşık 90.000 kilo uyuşturucu ele geçirdi; bu rakam geçen yıl el konulan 60.046 kiloya kıyasla keskin bir artışa işaret ediyor.