Maske videosuyla sosyal medyayı sallayan YouTuber'lar sınır dışı edilebilir

Yüzlerini maske şeklinde boyayarak video çeken YouTuber'lar sosyal medyada çokça konuşulmuştu. Bali sokaklarında maskesiz şekilde insanların arasına karışan Josh Paler Lin ve Leia Se'nin pasaportlarına el konuldu. Genç YouTuber'ların ülkeden sınır dışı edilip edilmeyeceğine ise Göçmen Bürosu karar verecek.

Geçtiğimiz günlerde 2 YouTuber, çektikleri maske şakası videosuyla gündeme gelmişti. Yüzlerinde maske varmış gibi makyaj yapan ikili, gelen tepkiler sonrası videoyu kaldırıp özür mesajı yayınlamıştı. Endonezyalı yetkililer ise olayın ardından harekete geçti.

Independent'ta yer alan habere göre, 3.4 milyon abonesi olan Lin ve Se'nin pasaportlarına el konuldu. Bali'deki Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı bölge ofisinin sözcüsü I Putu Surya Dharma konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İki YouTuber'ın sınır dışı edilip edilmeyeceklerine karar vermek için Göçmen Bürosu ile birlikte incelemelerde bulunulacak."

"Bu videoyu yapma niyetimiz hiç de saygısızlık etmek veya herkesi maske takmamaya davet etmek değildi." diyen Lin konu ile ilgili açıklamalarında bir daha böyle bir durumla karşılaşılmayacağının sözünü vererek şunları söyledi:

"Bu videoyu insanları eğlendirmek için yapıyorum çünkü ben bir içerik üreticisiyim ve insanları eğlendirmek benim işim. Bunu bir daha yapmayacağımıza ise söz veriyoruz."