Sağlık sistemi krizi büyüyor! İngilizler kendi dişlerini çekiyor!

Ücretsiz sağlık hizmetinin olmadığı İngiltere'de vatandaşlar kendilerini tedavi ediyor. Birçok kişinin kendi dişini çektiği belirtilen raporda, acilde bekleme sürelerinin haftada 500 ölüme neden olduğu iddia edildi.

Akşam Gazetesi

İngiltere'de diş bakımına ücretsiz erişim olmadığı için kendi dişini çeken kişilerin sayısında artış yaşandığı ortaya çıktı. BFM TV'de yer alan haberde, "Araştırma, sağlık hizmetlerine ücretsiz erişimin olmaması nedeniyle bazı vatandaşların kendi kendilerini tedavi etmeye çalıştıklarını gösteriyor. Giderek daha fazla İngiliz, diş bakımına ücretsiz erişim olmadığı için kendi dişlerini çekiyor" ifadelerine yer verildi.

BEKLEME REKORU 1.5 SAAT

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Aralık 2022 verilerine göre, kalp krizi veya felç gibi acil durumlarda hastalar, bir ambulansın gelmesi için ortalama 1.5 saatten fazla bekledi. Bu kategorideki çağrılar için hedeflenen ambulans bekleme süresi 18 dakika olmasına rağmen, Aralık 2022'de kaydedilen 1.5 saat 'şimdiye kadarki en uzun bekleme süresi' olarak kayıtlara geçti.

TEDAVİYİ KARŞILAYAMADI

Danielle Watts, dişlerini düzeltmek için gereken binlerce pound'luk özel tedaviyi karşılayamadı ve birkaç ayda 13 dişini kendisi çekti.

ACİLDE 500 ÖLÜM!

Acil servise başvuran hastaların yarısından fazlası ilk müdahale için 4 saatten fazla beklerken acil servislere başvuran 55 bin hasta hastaneye yatırılmak için 12 saatten fazla beklemek zorunda kaldı. İngiltere'de üst düzey bir sağlık yetkilisinin, acil servislerdeki bekleme sürelerinin haftada yaklaşık 300 ila 500 ölüme neden olduğunu öne sürmesi ülkenin gündemine oturdu. Ayrıca, geçen ay hastanelerdeki yatak doluluk oranında da "bugüne kadarki en yüksek seviyeye" ulaşıldığına dikkati çeken Dr. Adrian Boyle, "Her hafta acil servislerdeki gecikmelerin sonucu olarak 300 ila 500 kişinin öldüğünü düşünüyoruz" dedi.