Sabah namazına ‘devlet' saldırısı

Mescid-i Aksa'daki saldırılar devam ediyor. Dün sabah namazını kılan Filistinlilere saldıran İsrail güçleri bu kez gerçek mermi kullandı. Yaralı sayısı 331'e yükseldi.

İsrail güçlerinin, Kudüs'te Filistinlilere yönelik şiddeti ve müdahalesi artarak devam ediyor. Dün sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tuttukları sırada İsrail güçlerinin saldırısına uğradı. Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanıldı. Filistin Kızılayı, yaralananların sayısının 331'e yükseldiğini açıkladı. İsrail güçlerinin, sağlık ekiplerinin yaralıları tahliye etmek için bölgeye girmelerine izin vermediğini açıkladı. Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Harem-i Şerif'in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısı yaptı. İsrail polisi, akşam namazından sonra da cemaate saldırdı.

CAMİLERDE SALA OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mescid-i Aksa için aldığı karar çerçevesinde, Türkiye genelindeki camilerde öğle vakti salalar okundu, dua edildi.

GAZZE'DE 9'U ÇOCUK 20 ŞEHİT

Gazze Şeridi'nde gerçekleşen patlamada 3'ü çocuk 9 kişi şehit oldu. Gazze'deki diğer saldırılarla birlikte toplam 9'u çocuk 20 Filistinli'nin şehit olduğu açıklandı.

TBMM'DEN ORTAK KINAMA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Mustafa Şentop'un önerisiyle AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı. Yayımlanan ortak bildiride Filistin halkına, İsrail Devleti tarafından yapılan operasyonların hukuk dışı olduğu vurgusu yapıldı ve "Vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz" denildi.

UÇAKLAR BOMBALADI

İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere hava saldırısı düzenledi. Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail bölgelerine 6 roket fırlattı. İsrail'de sirenler çaldı, parlamento (Knesset) tahliye edildi. Netanyahu, roketlere "güçlü şekilde" karşılık vereceklerini söyledi.

FİLİSTİN'İ SUÇLADILAR

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, İsrail yerine Filistinlileri suçladı. ABD yönetiminden ise "hem İsrail hem Filistin'e" tansiyonu düşürme çağrısı yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail polisinin aşırı güç kullanıp kullanmadığıyla ilgili ısrarlı sorulara net bir yanıt veremedi.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde bu zülüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Zalimler için yaşasın cehennem! İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail'in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Devlet terörü işleyen İsrail, 3'ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. İsrail'e her zulmün, her katliamın hesabını mutlaka soracağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz."

AKŞAM TV'YE KONUŞTU! 'DÜNYA SUSSA, TÜRKİYE SUSMAYACAK'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Akşam TV'de, Aksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın sorularını yanıtladı: "İsrail'in saldırganlığı vahşet boyutuna ulaştı. 'Amerika arkamızdayken, İslam dünyası bölünmüşken altın vuruşu yapıp işi bitirelim' diyorlar. Bu coğrafyanın amiral gemisi ve kilit taşı Türkiye'dir. Bütün dünya sussa Türkiye susmayacaktır. Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız."