Rusya'yı Şam'da vurdular!

Muhalifler, Rusya'nın Şam büyükelçiliğini kentin içinden havan topu atışıyla vurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi füzelerin doğu sınırından atıldığını duyurdu.

1

Rusya'nın Suriye operasyonlarını desteklemek için Şam Büyükelçiliği yakınlarında toplanan göstericiler ellerinde Rus bayrakları ve Putin'in posterleriyle yürürken binaya havan topuyla saldırı gerçekleşti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 'füze'lerin Şam'ın muhaliflerin bulunduğu doğu sınırından atıldığını duyurdu. Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne son olarak 20 Eylül'de havan topu isabet etmişti. Olay anında, Rusya'nın Suriye'deki müdahalesine destek veren bir grubun binanın dışında bulunduğu ve bunun için ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. 

Türkiye bizim en önemli ortağımız! 

Moskova'daki bir yatırım konferasında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi. “Terörle mücadele konusunda Türkiye'yle nasıl ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor" diyen Putin,  Suriye konusundaki mevcut işbirliğinin yetersiz olduğunu sözlerine ekledi. Rus Savunma Bakanlığı 3 Ekim Cumartesi Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nı ileri sürerek ihlal ettiğini açıklamıştı. NATO ise Türkiye'nin hava sahasının Rus savaş uçakları tarafından ihlal edildiğini belirterek, olayın ihlalinin uzun sürmesi nedeniyle "kaza gibi gözükmediğini" duyurmuştu.