Rusya'nın Odesa'ya düzenlediği insansız hava aracı saldırısı limanı vurdu

Ukraynalı yetkililer Salı günü yaptıkları açıklamada, Rusya'nın Karadeniz liman kenti Odesa'yı ikinci gece üst üste vurduğunu, bir deponun hasar gördüğünü, düzinelerce kamyonun yandığını, iki şoförün yaralandığını ve Romanya'ya feribot seferlerinin askıya alındığını söyledi.

Aksam.com.tr

Tuna Nehri'nin Romanya tarafından çekilen videoda, gece gökyüzünde hızla ilerleyen Ukrayna uçaksavar ateşi patlamaları ve ardından liman bölgesi yakınlarında patlayan iki turuncu alev topu görüldü. Fotoğraflarda kamyonların yanmış kasaları görülüyor.

Romanya Sınır Polisi, Ukrayna'ya yönelik saldırılar nedeniyle feribotların Tuna Nehri'nin Romanya kıyısındaki Isaccea'da demirlediğini söyledi. Trafik, Tuna Nehri'nin yukarısındaki bir Romanya kenti olan Galati üzerinden yönlendiriliyordu.

Saldırılar, Rus füze ve insansız hava aracı saldırısının Odesa'daki bir tahıl deposunda iki kişiyi öldürmesinden ve terk edilmiş yüksek katlı bir otele ağır hasar vermesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Ukrayna hava kuvvetleri gece boyunca Rusya tarafından fırlatılan 38 insansız hava aracından 26'sını düşürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ofisi son 24 saat içinde Ukrayna'da en az dokuz sivilin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.