Rusya'nın kıyamet uçağı göklerde görüldü! Nükleer savaş kapıda mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş devam ederken, Rusya lideri Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarla 3. Dünya Savaşını başlatma ihtimaline kısmen yeşil ışık yakması üzerine nükleer savaş iddiaları gündeme girdi. 2010 yılında bir geçit töreninin ardından görünmeyen 'kıyamet' uçağının Rusya'da semalarda gözükmesi endişe yarattı. Uçakla ilgili Rusya'dan açıklama geldi.

Sabah

Rusya-Ukrayna savaşı 2 aydan fazla süredir hız kesmeden devam ediyor. Rusya'nın nükleer savaş başlatacağı iddiaları devam ederken, Rusya'nın 'kıyamet' uçağı olarak bilinen uçağının Moskova semalarında uçtuğu ifade edildi.

NÜKLEER SALDIRI İDDİALARI

Daily Mail'de yer alan videoda, kıyamet uçağı Ilyuhsin ıl-80'in şehrinde kenarında daire çizdiği görülüyor. Bu durum nükleer saldırı iddialarını da da güçlendirdi.

"TÖREN İÇİN ÇIKARILDI"

Ancak Rusya ise uçağın Zafer Günü geçit töreninde alçak bir uçuş sergileyeceği ve gösteri için provalara katılacağını söyledi.

EN SON 2010 YILINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Sovyet Dönemi'nden kalma ve kokpit dışında tamamen penceresiz olan 'Uçak Kremlin'ikinci Dünya Savaşı'ndan beri göklerde. Kıyamet 2010 yılındaki Zafer Bayramı kutlamalarından beri görülmemişti.

ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Söz konusu uçak, nükleer saldırı durumunda Kremlin'deki görevi yönetme imkanına sahip. Aynı zamanda havada yakıt ikmali de yapabiliyor. Uçağın o tarafında uydu iletişimi için büyük bir kano, arkasında ise büyük antenler var.