Rusya'da terör saldırısı! Sinagog ve kiliseyi hedef aldılar | Ölü ve yaralılar var

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale şehrindeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısının 15'i geçtiğini belirtti. Öte yandan 5 terörist etkisiz hale getirilirken, 25 kişinin de yaralandığı açıklandı.

AA

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da bir sinagog ve kiliseye düzenlenen saldırıda 6 polis ve 1 papaz hayatını kaybetti.

SALDIRGANLAR VE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Saldırganların Mahaçkale'deki bir polis noktasına ve Derbent'teki iki kilise ve bir sinagoga saldırdıkları bilgisine yer verilen açıklamada, polislerden 6'sının hayatını kaybettiği, 12'sinin yaralandığı kaydedildi.

Bir papazın da yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında silahlı çatışmanın sürdüğü aktarıldı.

RUSYA'DA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün TSİ 18.00 sularında Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da 4 saldırganın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

SİNAGOGTA YANGIN ÇIKTI

Çatışma sonrası sinagogda yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Bölge yetkilileri ve soruşturma komitesi üyelerinin de yer aldığı bir ekip kriz masası oluşturdu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderilirken, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için bölgede çalışma başlatıldığı aktarıldı.

HABERİN VİDEOSU

RUSYA'DAKİ SALDIRIDA 5 KİŞİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bazı şüpheliler barikatlar kurarak direnirken yaşanan silahlı çatışmalarda şüpheliler olay yerinde öldü.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, terörle mücadele operasyonu adı verilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen şüphelilere dair bilgiler aktararak, "Dağıstan Cumhuriyeti'nde terörle mücadele operasyonu sırasında 5 militan etkisiz hale getirildi" denildi. Ayrıca bölgedeki operasyonların aktif aşamasının tamamlandığı da belirtildi.