Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Ukrayna sorunun sadece bir bölümü

CNN International'dan Frederik Pleitgen'e dikkat çeken bir açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dimitri Peskov, ''Aslında Putin, Rusya Fedarasyonu için güvenlik garantileri meselesini açtı. Ukrayna sorunun sadece bir bölümü'' ifadesinde bulundu.

Hürriyet

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dimitri Peskov, CNN International'dan Frederik Pleitgen'e dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Kara gücünün yüzde 60'ı sınırda! Rusya-Ukrayna savaşı an meselesi!

Ukrayna krizinde tansiyon giderek yükselirken Peskov, Putin'in her zaman müzakere ve diplomasi talebinde bulunduğunu savundu. Peskov, "Aslında Putin, Rusya Fedarasyonu için güvenlik garantileri meselesini açtı. Ukrayna sorunun sadece bir bölümü, Rusya'nın daha büyük olan güvenlik garantileri sorununun bir parçası. Putin tabii ki müzakere etmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da 16 Şubat resmi tatil ilan edildi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dün Putin'e Rusya'nın güvenlik garantileri konusunda Batı'yla diplomatik diyaloğu için bir şans gördüğünü söylemiş ve diplomatik çabaların sürmesi yolunda tavsiyede bulunduğunu açıklamıştı.

Putin'den Fransa'ya büyük ders! Dikkat çeken Türkiye detayı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Belarus ve Moldova'yı derhal terk etme çağrısında bulundu.

Zelenskiy'den Biden'a davet! ABD ve Ukrayna anlaştı