Rusya'dan ABD'ye gözdağı: Rusya'ya yönelen her füze, nükleer karşılık bulacak

Rusya Savunma Bakanlığının resmi yayın organı Krasnaya Zvezda, Rusya'ya ya da herhangi bir Rusya müttefiğine yönelik balistik füze saldırılarına doğrudan nükleer yanıt verileceğini yazdı. Yayımlanan makalede, Rusya topraklarına yönelen füzenin nükleer başlık taşıyıp taşımadığının tespit edilmesinin mümkün olmayacağından dolayı, bunların her birine nükleer füze muamelesi yapılacağı ve ona göre yıkıcı bir yanıt verileceği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığının resmi yayın organı Krasnaya Zvezda, Rusya’nın nükleer kararlılık stratejisine ilişkin bir makale yayımladı. Buna göre, Rusya topraklarına yönelen herhangi bir balistik füzeye nükleer başlıklı füze muamelesi yapılacak ve yanıt buna göre verilecek.

Aksam.com.tr’nin Krasnaya Zvezda’dan aktardığı habere göre, Rusya’nın nükleer silah kullanma ihtimaline ilişkin bir açıklamaya yer verilen makalede, “Topraklarımıza yönelen balistik füzenin nükleer başlık taşıyıp taşımadığını tespit etmek mümkün olmadığından dolayı bunların her biri nükleer olarak nitelendirilecek ve yanıt da buna göre verilecek.” denildi.

“TEHDİTLERE VERİLECEK YANIT YIKICI OLACAK”

Füze saldırı uyarı sisteminden alınan sinyale göre Rusya’ya ya da bir Rus müttefiğine yönelik saldırıya anında nükleer karşılık verileceğinin altı çizilen makalede şunlar kaydedildi:

“Rusya, aşılmaması şiddetle tavsiye edilen kırmızı çizgilerini çok net olarak çizdi. Rusya’nın varlığına yönelik herhangi bir potansiyel tehdit buna cüret ederse, verilecek yanıt şüphesiz yıkıcı olacaktır. Yanıtın ne zaman, nerede ve ne boyutta olacağı, Rusya’nın askeri ve siyasi liderliğinin durum değerlendirmesine göre belirlenecektir.”

ABD VE NATO MÜTTEFİKLERİNE HİTABEN YAZILDI

Rusya ordusunun üst düzey komutanlarından Tümgeneral Andrey Sterlin ve Albay Aleksander Khryapin tarafından kaleme alınan makalede, doğrudan ABD ile NATO müttefiklerine hitap edildi.