Rusya'dan ABD iddialarına yanıt: Alarma geçtik

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, New York Times gazetesinde yer alan haberdeki ABD'nin Rusya'ya karşı siber operasyon hazırlığında olduğu iddiasına yönelik, ''Alarma geçtik'' açıklamasında bulundu.

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan haberde, ABD'nin Rusya'ya karşı siber operasyon hazırlığında olduğunun iddia edilmesinin ardından Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Rusya'nın alarma geçtiğini' söyledi.

Reuters'ta yer alan haberde Rusya'nın "Solar Winds" siber saldırılarına karşılık önümüzdeki haftalarda Rusya'ya siber operasyon ve ekonomik yaptırımla yanıt vermeye hazırlandığı iddialarına Rusya'dan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Bu bilgiler alarm verici. Eğer böyle bir şey olursa bu tamamen uluslararası siber suç olacaktır" dedi.

Amerikan New York Times gazetesinin ABD'li yetkililerle dayandırdığı haberinde, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordu ve istihbarat servislerine yönelik bir dizi gizli operasyon da içeren ilk büyük adımın önümüzdeki üç hafta içinde geleceği" öne sürülmüştü.