Rusya ve Belarus, ortak askeri tatbikat 'Zapad 2021'e başladı

Rusya ve Belarus ''birlik devlet programı'' üzerine anlaşmaları kararına paralel olarak ortak tatbikata başladı. Rusya'nın batısında gerçekleşen tatbikat 1 hafta sürecek ve tatbikata (Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre), 200.000 askeri personel, yaklaşık 80 uçak ve helikopter, 15'e kadar gemi ve yaklaşık 300 tank katılacak

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Rusya ve Belarus, dün ülkenin topraklarının toplamında ve Baltık Denizi'nde bir hafta ortak askeri tatbikatları resmen başlattı.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, 200.000 askeri personel, yaklaşık 80 uçak ve helikopter, 15'e kadar gemi ve yaklaşık 300 tankın katılacağını söyledi.

İki ülkenin üst düzey askeri liderlerinin katılımıyla açılışı yapılan tatbikatın aktif kısmı Cuma günü başlıyor ve 16 Eylül'e kadar devam edecek.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan'dan askeri personelin de katılacağını söyledi.

"Zapad-2021" adı verilen tatbikat, bazı NATO ülkelerini alarma geçirecek düzeyde "savaş oyunu" olarak niteleniyor.

NATO yetkilileri, bu yılın başlarında Ukrayna sınırlarına büyük bir Rus askeri yığılmasının ardından yapılan tatbikatların, bir krize yol açabilecek bir kaza veya yanlış hesaplama riskini artırdığı konusunda uyardılar.