Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov: PKK'lı teröristler DEAŞ saflarına geçiyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, terör örgütü PKK üyelerinin Rakka'dan Deyr ez Zor'un kuzeyine doğru transfer edilip DEAŞ'ın saflarına girdiklerini tespit ettiklerini söyledi. Konaşenkov, PKK ve ABD'nin bulunduğu bölgelerden Esed güçlerine saldırıların gerçekleştirildiğini de ifade etti.

1

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, "Kuzeyden Deyr ez Zor'a gelen terör örgütü PKK üyelerinin hiçbir engele takılmaksızın DEAŞ'ın saflarına girdiklerine dikkat çekmek istiyorum. Rus İHA'ları ve keşif araçları bir haftadır DEAŞ üçüncü bir tarafla, PKK ile hiçbir çarpışma yaşamadığını tespit ettik" dedi.

‘GELECEK HAFTA TAMAMEN KURTARILACAK'

Deyr ez Zor'un yüzde 85'inden fazla bir bölümünün kontrolünün Suriye ordusunun kontrolünde olduğunu ve kentin gelecek hafta tamamen kurtarılacağını belirtti.

Konaşenkov "Son 24 saatte Suriye ordusu Deyr ez Zor yakınlarında kalan son DEAŞ birliklerine karşı operasyonlarına devam etti. Fırat'ın batısında militanların bulunduğu iki yerleşim birimi ve 16 kilometrekarelik bir alan temizlendi. Suriye ordusunun başarılarının perde arkasında ABD öncülüğündeki koalisyon ve PKK'lıların Rakka'yı kurtarma operasyonlarını durdurdu" dedi.

Konaşenkov, terör örgütü PKK üyelerinin Deyr ez Zor'a transfer olduğu bölgelerde Rusya Özel Kuvvetler Birimi personelinin Suriye ordusu askerleriyle birlikte DEAŞ'a karşı operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

‘ABD'NİN OLDUĞU BÖLGELERDEN SURİYE ORDUSUNA ATEŞ AÇILDI'

Konaşenkov, ABD askerleri ile PKK'lıların bulunduğu bölgelerden Suriye ordusuna iki kez saldırı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konaşenkov "Fırat'ın doğusundaki PKK ve ABD kontrolündeki bölgelerden Suriye ordusuna iki kez ateş açıldı. Bu bölgelerde Suriye ordusu ile birlikte DEAŞ'a karşı özel operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bu nedenle, özel iletişim kanallarımız aracılığıyla, ABD ordusunun Katar'daki komutanlığına PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölgelerden gerçekleştirilen bu saldırıların derhal durdurulmasını istedik" dedi.

Konaşenkov, Rakka'nın yüzde 25'ini oluşturan merkezi bölgelerinin kontrolünün tamamen militanlarda olduğunu da belirtti.(Sputnik)