Rusya Norveç'ten 4 milyon dolar talep ediyor: Sebep ren geyikleri

Yetkililer Perşembe günü yaptıkları açıklamada, düzinelerce ren geyiğinin sınırı geçerek ulusal parklarından birinde otları kemirmesi nedeniyle Rusya'nın Norveç'ten 4.4 milyon dolara kadar onarım masrafı talep ettiğini söyledi.

Aksam.com.tr

Norveç Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kutup hayvanlarından en az 42'sinin harap bir çitten geçerek soğuk Pasvik Doğa Koruma Alanı'nın Rusya tarafına geçtiği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin New York Post'tan haberine göre, Norveç Tarım Müdürlüğü'nün Perşembe günü Insider'a verdiği bilgiye göre, Rus yetkililer komşusuna hasar için hızlı bir şekilde tahmini bir fatura gönderdi - tahminler 4.700 dolar ile şaşırtıcı bir şekilde 4.4 milyon dolar arasında değişiyor.

Bu aralık, ren geyiklerinin potansiyel olarak Rus topraklarında otlayarak geçirdikleri gün sayısına dayanıyordu.


Yetkili, sınırı geçen 42 hayvandan en az 40'ının kısa süre önce Norveç'e geri gönderildiğini ve tekrar Rusya'ya geçecekleri korkusuyla kesildiklerini söyledi. Diğer ikisi de yakında iade edilebilir.

Bu ayın başlarında Rusya, yurtdışındaki Rus diplomatları hedef aldığı iddiasıyla Norveç'i "dost olmayan ülkeler" listesine ekledi ve Ukrayna'daki savaşın ortasında Batı ile ilişkilerini daha da kötüleştirdi.

Rusya'nın doğal kaynaklar ve çevre bakanlığı Insider'ın yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.