Rusya: İran'a istihbarat yardımı yapmıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransız France 2 kanalına verdiği röportajda, ABD ve İsrail'in saldırıları karşısında Rusya'nın İran'a yardım ettiği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

AKŞAM GAZETESİ

İran'ın imzalanan bir devletler arası anlaşma ile Rusya'nın stratejik ortağı olduğunu hatırlatan Lavrov, "İran'a belirli türde askeri ürünler tedarik ettik ancak İran'a istihbarat konusunda yardım ettiğimiz suçlamasını kabul edemeyiz" dedi.

İKİ LİDER BİRBİRİNE SAYGI DUYUYOR

Lavrov, saldırılar karşısında İran'ı savunmaktan ziyade uluslararası hukuku savunduklarına dikkati çekerek şunları söyledi: "Rusya, Basra Körfezi ve genel olarak Ortadoğu bölgesindeki tüm sorunları çözmek için diyalog kurulması arzusunu Amerikalılara defalarca iletti. ABD ve müttefikleri devam eden süreçlere her müdahale ettiklerinde durum giderek daha da vahim hale geliyor." Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Trump'ın birbirlerine saygı duyduğunu, her zaman aynı fikirde olmasalar da anlaşabildiğini belirtti.