Rusya ilk defa açıkladı! ''O silahları destekliyoruz''

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna savaşı sırasında silah denemesi yaptıklarını açıkladı.

aksam.com.tr

Rusya Devlet Başkanı Putin, Army 2022 Askeri Silah Formu'nda yaptığı konuşmada diğer devletlerin yıllarca uğraşacağı deneme sürecine Rusya'nın Ukrayna'da ulaştığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşta denenmiş Rus silahlarının satışını desteklediğini ve diğer ülkelere silah satışında bu denenmiş silahların diğerlerine oranla daha fazla rağbet gördüğünü açıkladı.

Jerusalem Post'a konuşan uzmanlar, Ukrayna ile savaşta artan zorluklara, Rusya'nın on binlerce askerin yanı sıra sayısız araç, tank, topçu sistemi, ileri teknoloji ve diğer askeri teçhizatı kaybetmesine rağmen, Putin savaşta ısrar etme sebebinin silah denemesi olduğunun altını çizdiler.

ABD Savunma Bakanlığı ve Amerikan istihbarat yetkilileri, Rusya'nın ciddi kayıplarının , Kremlin'in Afrika'ya silah sevkiyatında önemli yavaşlamaya neden olacağına ve bu durumun Rusya'nın Çin ve ABD gibi rakiplerine yol açabileceğine inanıyor.

Üst düzey bir ABD istihbarat yetkilisi , "Rusya'nın Ukrayna'da ekipman kaybettikleri oranda ekipman teslim etmekte gerçek bir sorun yaşayacaklarını tahmin ediyoruz" dedi .

Emekli ABD'li General Ben Hodges, Rusya'nın bazı silahlarının çok büyük oranda başarısız olduklarını ve bunların arasında hassas güdümlü füzelerinde olduğunu iddia etti.

Rus silah üreticisi Rostec'in Başkanı Sergei Chemezov, Ukrayna'daki askeri eylemlerin silah ihracatını etkilemediğini iddia etti. Chemezov, "Bu yıl yabancı müşterilerle bir trilyon ruble (16 milyar dolar) değerinde sözleşmeler imzaladık" dedi.