Rusya-ABD arasında korkutan gerilim... 1 Amerikan savaş uçağına karşı 3 Rus savaş uçağı havalandı

ABD ve Rusya arasında Rus hava sahasında gerilim meydana geldi. Dün, 1 ABD bombardıman uçağının ülkesine yaklaştığını gören Rusya Ulusal SAvunma Komite Merkezi, 3 savaş Sukhoi35 uçağıyla karşılık verdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Rus savaş uçakları Pasifik Okyanusu üzerinden Rus hava sahasına yaklaştığı bildirilen bir ABD Hava Kuvvetleri uçağına karşı acele havalandı.

Aksam.com.tr'nin CNN International'dan aktardığı habere göre, Rusya Ulusal Savunma Komuta Merkezi dün, "3 Rus savaşçı Sukhoi-35S, Rusya'nın hava sahasına yaklaşan bir ABD stratejik bombardıman uçağına karşı havalandı" dedi.

CNN'in Rus devlet haber ajansı TASS'a dayandırdığı bilgilere göre, Rusya'nın savaş uçakları uluslararası kuralları "katı bir şekilde uyguladı" ve ABD uçağının Rusya sınırından uzaklaşmasının ardından üsse döndü.

TASS, dün yaptığı açıklamada "Savaşçı ekipleri, hedefi ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir B-52H bombardıman uçağı hedef olarak belirledi ve Pasifik Okyanusu üzerinden ona eşlik etti. Uçak, Rusya'nın devlet sınırını ihlal etmedi veya havadaki uçakların tehlikeli yakınlığı yoktu." dedi.

Yorum için Pentagon'a ulaşan CNN'deki habere göre, Rus uçakları ile ABD veya NATO uçakları arasında son yıllardaki en son salvoya işaret ediyor.