Rus donanmasında büyük hareketlilik… Dünyaya yayılıyorlar

Rus donanması dünyanın birçok yerinde aktif faaliyetlerini sürdürüyor. Rusya, Orta Doğu'daki varlığını daha etkin hale getirmeye çalışırken aynı zamanda Arktik bölgede de aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bunların yanında yüksek teknolojilere sahip gemiler üretmeye de başladı.

Aksam.com.tr

Rus Donanması yoğun bir meşguliyet içerisinde dünyaya yayılma eylemlerini sürdürüyor. Rusya, Kuzey Kutbu'ndaki operasyonları hızlandırırken, Afrika ve Orta Doğu'daki varlığını genişletmeye devam ediyor. Ayrıca Rusya, NATO'yu da yakından takip ederek etkililik alanını artırmak istiyor.

Aksam.com.tr'nin Businessinsider'dan aktardığı habere göre, Rusya tüm bunların yanında birçok yüksek teknolojili geminin inşa projelerini de hayata geçiriyor. Bu yılın sonuna kadar üçü nükleer enerjili altı yeni denizaltıyı aktif kullanıma sokmayı planlayan Rusya, tamamen modernize edilmiş Kirov sınıfı nükleer savaş kruvazörü almayı ve 2022 sonuna kadar bir uçak gemisi için deniz denemelerine başlamaya hazırlanıyor.

Yapılan tüm bu çalışmalar Sovyet rejimi sonrası Rusya için büyük atılımlar olarak değerlendiriliyor. Kremlin yönetimi orduda yenilenme ve modernizasyon çalışmaları için kararlı görünüyor.