Rus doktorlar şikayet etti: Askerler ülkeye zombi gibi dönüyorlar

Ukrayna Savaşı'ndan dönen Rus askerlerin tedavisini yapan doktorlar, askerlerde karakter değişimi olduğunu söyledi. Doktorlara göre; askerler ‘saldırgan zombiler' gibi ülkelerine geri dönüyorlar.

Aksam.com.tr

Rusya'daki doktorlarla yapılan görüşmelerde doktorların savaştan dönen askerlerin davranış eğilimi hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Aksam.com.tr'nin The Telagaraph'tan çevirdiği habere göre, doktorların ifadelerinde aktardığı durum iradeleri dışında seferber olan savaşçıların yaşadıkları dehşetle psikolojik olarak yıkılmış ve saldırganlaşmış olarak ülkelerine geri döndüğü.

Şok edici yeni bir rapora göre, çok sayıda kişi artık cephede gördükleri şiddet ve zulmü normalleştirirken alkol ve uyuşturucu bağımlılığına kendini kaptırıyor.

Bir Rus haber ajansı olan Novaya Vkladka'ya doktorlardan biri 'Agresif zombiler yakında tüm Rus şehirlerini dolduracak' deyip 'Yoldan geçenleri dövecekler ve hatta öldürecekler.' diye de ekledi.


Savaş bölgesine giden doktorlardan birinin söylediğine göre, doktorlar arasında savaş bölgesine gitmek istemeyen pek çok kişi zorla götürülüyor. Gitmek istemediğini belirtenlere ise bir daha ülkede doktorluk yapmak imkanı olmayacağı söyleniyor.

Ülkede kalan beyin uzmanı doktorların ise her birinin, sağlık bakanlığından aldığı bir emirle, mevcut vaka yüklerine ek olarak ayda 300 savaştan dönen kişiyi almalarının beklendiği aktarıldı.