Rumların camiye saldırısına tepki: Sorumlular hesap vermeli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Limasol'da Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'nin kundaklanmasına tepki gösterdi: “Kutsallarımıza yönelik alçak saldırı aydınlatılmalı ve failler adalete teslim edilmeli.”

AA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY Limasol kentindeki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camiisi'ne molotofkokteyli saldırı düzenlenmiş, duvarlarına sprey boyayla ırkçı söylemler yazılmıştı.

Cami duvarına "Göçmenler İslam'ınız hoş gelmiyor" yazıldı.

Türkiye alçak saldırıya sessiz kalmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada bir camiyi kundaklamanın insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırı olduğunu belirterek, "Bir camiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır. Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. Kutsallarımıza yönelik yapılan bu insanlık dışı alçak saldırıların aydınlatılmasını ve faillerinin yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GEREKENİ YAPIN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Saldırıyı ve gerekli tedbirleri almayan yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin saldırıyı yapanlarla ilgili gerekeni yapmasını bekliyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, "Mabetlerimizi ve ortak yaşama kültürünü hedef alan bu tür saldırıların faillerinin bir an önce tespit edilerek, yargıya sevk edilmesini bekliyoruz."

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'ı kabul etti. Genelkurmay Başkanı olduktan sonra ilk ziyaretini KKTC'ye yapan Gürak "Türkiye için Kıbrıs'ın milli bir dava olduğunu" vurguladı.