Ruhani'den Biden'a çağrı: ''ABD geçmişteki hataları telafi fırsatından yararlanmalıdır''

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD seçimlerini kazanan Biden'a ''geçmişteki hataları telafi etme'' çağrısında bulundu. Ruhani, ''ABD'nin yeni hükümeti, geçmişteki hataları telafi etmek için ortaya çıkan fırsattan yararlanmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da yapılan Ekonomi Koordinasyon Merkezi toplantısında konuştu. ABD seçimlerini kazanan Joe Biden'a seslenen Ruhani, ABD'nin geçmişteki hatalarını telafi etmek için fırsattan yararlanması gerektiğini kaydetti.

AA'da yer alan habere göre, İran'ın başkent Tahran'da yapılan Ekonomi Koordinasyon Merkezi toplantısında konuşan Ruhani, ABD'deki seçimlerle ilgili açıklamada bulundu.

Ruhani, İran'ın uluslararası anlaşmalara bağlı kaldığını ve dünya ile yapıcı ilişkileri temel bir strateji olarak benimsediğini dile getirerek, yeni seçilen Biden hükümetine de "ABD'nin yeni hükümeti, geçmişteki hataları telafi etmek için ortaya çıkan fırsattan yararlanmalıdır. ABD uluslararası anlaşmalara bağlı kalma istikametine geri dönmelidir." çağrısında bulundu.

Ruhani, Donald Trump döneminde uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak da "İran, ABD'nin ekonomik savaşına karşı direndi ve ABD'nin maksimum baskı siyasetinin yenilmeye mahkum olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.