Romanya: NATO varlığını artıracağız

Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, ülkedeki NATO varlığını artırmaya yönelik adımlar atacaklarını belirtti.

Sputnik

Romanya lideri Iohannis, Güvenlik Yüksek Konseyi'nin ülkedeki NATO varlığını artırmaya yönelik adımlar atma kararını aldığını söyledi.

MMU için heyecanlandıran gelişme! Dünyanın en büyüğü satın alındı

Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, yaptığı açıklamada, "Güvenlik Yüksek Konsey toplantısında, Karadeniz bölgesindeki durumu ele aldık. Bir dizi önemli adım atmaya karar verdik. Romanya'daki NATO müttefiklerinin varlığını artırmaya yönelik somut adımlar atılacak ve hükümet, topraklarımıza olası sığınmacı dalgasını kabul etmeyi planlamaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Saat 08.00 sularında fırlatıldı

Romanya ve Ukrayna'nın 6 bin kilometreden fazla ortak sınıra sahip olduklarını söyleyen Iohannis, bu nedenle her türlü gelişmelere hazır olmaları gerektiğini belirterek, "Coğrafi konumumuz sebebiyle bu çatışmanın tam merkezinde bulunduğumuz için NATO'nun son duruşuna destek veriyoruz" dedi.

Ortalığı karıştıracak tehdit: Avrupa ülkeleri petrol ve gaz alamaz

Gerilimin diplomatik diyalogla yumuşatılabileceğini dile getiren Romanya lideri, ancak Rusya'nın görüşmeleri reddedebileceğini belirterek, "Bu yüzden ek NATO güçlerine ev sahipliği yapmaya hazırız" diye konuştu.

Dünya AKINCI'yı konuşacak! Yeni rotası belli oldu