Esed rejimin saldırıları nedeniyle Dera’nın doğusundaki 3 hastanede hizmet durdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ve tıbbi yardım kuruluşu UOSSM, rejim güçlerinin muhalif gruplar tarafından kontrol edilen ülkenin güneybatısındaki alanlara düzenlediği saldırılar nedeniyle, bölgede yer alan 3 hastanede hizmetin durduğunu bildirdi.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, rejimin 19 Haziran’da saldırıya başlamasından bu yana yaklaşık 47 sivilin hayatını kaybettiğini söyleyerek, saldırıların şimdiye kadar toplam 5 hastaneyi hedef aldığına dikkat çekti.

Abdurrahman, söz konusu hastanelerin Dera şehrinin doğusunda Ürdün sınırına yakın olan Sayda, Cize ve Musayfirah beldelerinde yer aldığı bilgisini de verdi.

Suriye’de muhalif gruplar tarafından kontrol edilen alanlarda faaliyet gösteren tıbbi yardım kuruluşu UOSSM Emniyet ve Güvenlik Müdürü Dr. Ahmed Dbais ise, rejimin saldırıları nedeniyle bölgedeki 3 hastanede maddi hasar oluştuğunu aktardı.

Uçakların Rusya’ya ait olduğu iddiası

Rejim güçlerinin bölgeyi muhaliflerden geri almak için başlattığı saldırılar genişleyerek devam ederken, aktivistler bölgeye saldıran uçakların Rusya’ya ait olduğunu öne sürdü.

Birleşmiş Milletler (BM), saldırılar nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 50 bin bölge sakininin Ürdün sınırına doğru kaçmak zorunda kaldığını belirtti.

650 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Ürdün ise sınırlarını mültecilere açmayacağını açıkladı.

(Şarku'l Avsat)