Refah Belediye Başkanı: Şehir İsrail'in askeri operasyon alanına dönüştü... Gerçek bir insani felaket yaşanıyor

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Mısır'a sınır Refah kentinin Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, işgalci İsrail'in kara saldırıları başlatması ile tüm şehrin askeri operasyon alanına dönüştüğünü belirtti.

AA

Belediye Başkanı Sufi, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Ebu Bekir es-Sıddık Caddesi'ndeki evleri ve şehrin batısındaki konutların tamamını yıktığını ifade etti.

Sufi, "Askeri operasyonun devam etmesi, geçişlerin kapatılması ve gıda malzemeleri girişinin engellenmesi sonucu Refah'ta gerçek bir insani felaket yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

HASTANE VE SAĞLIK MERKEZİ KALMADI

Refah'ta hizmet veren bir hastane veya sağlık merkezinin bulunmadığını kaydeden Sufi, insani şartların ve sağlık koşullarının daha da kötüleşeceği uyarısında bulunarak, yerinden edilerek kente gelmek zorunda bırakılan Filistinlilerin kasten hedef alındığını, çadırları bombalanarak öldürüldüğünü dile getirdi.

Soykırımcı İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinli öldü, 85 bin 653 kişi ise yaralandı. Yetkililer, enkaz altında hayatını kaybeden çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.