Putin'den Türkiye'ye liderlik övgüsü! ''Erdoğan Gazze'nin öncü sesi''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Başkan Erdoğan'ın Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergilediğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşında ara verdiği yıllık basın değerlendirme toplantısını dün gerçekleştirdi. Gazze'deki katliamlara dikkat çeken Putin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergilediğini vurguladı. Rusya lideri, Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halinde olduklarını ve görüşlerinin örtüştüğünü söyledi. Putin, "Gazze'de binlerce çocuk-kadın ölüyor. Ukrayna'da böyle bir şey yok. Erdoğan, Gazze'deki trajediye dikkat çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası toplumun liderlerinden biridir. Türkiye gibi Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız" dedi.

TÜRKİYE'YE ZİYARET

Putin, Türkiye'yi ziyaret planına ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Erdoğan'ın programı nedeniyle ziyaretim olmadı. Önümüzdeki yılın başında ziyaret için mutabakat sağlayabiliriz."