Putin: Provokasyonda sadece İngilizler değil ABD'liler de vardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'deki provokasyonla ilgili, ''Olayın ardında, İngilizler değil ABD'liler de vardı'' ifadesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtladı. Putin, "Karadeniz'deki provokasyonun ardında İngilizler değil, ABD'liler de vardı" ifadesini kullandı.

'KARADENİZ'DEKİ PROVOKASYONDA SADECE İNGİLİZLER DEĞİL ABD'LİLER DE VARDI'

Putin'in açıklamalarından satır başları:

İngiliz muhrip gemisi HMS Defender'ın yer aldığı kısa süre önceki provokasyonda sadece İngilizler değil ABD'liler de vardı. Zira İngiliz gemisi karasularımıza sabah saat 7.30'da girdikten sonra NATO askeri üslerinin birinden, sanırım Yunanistan, Girit'teki bir üsten ABD stratejik keşif uçağı havalandı. Bununla ilgili rapor sunduk. Uçağı çok iyi bir şekilde gördük, izledik. Geminin askeri amaçlar için geldiği, keşif uçağı yardımıyla Rus güçlerinin bu tür provokasyonları önlemeye yönelik eylemlerini ortaya çıkarmaya çalıştığı aşikardı. Bunu gördük ve biliyorduk, bu nedenle gerekli olduğunu düşündüğümüz bu bilgiyi verdik. Belki çok konuştum ama askerler beni affeder.

O GEMİ BATAYDI NE OLURDU?

Cenevre'deki zirvenin ardından Kırım'da muhrip gemisinin yer aldığı bir provokasyonu neden gerçekleştirdiler? Kırımlıların görüşüne saygı duymadıklarını göstermek için.

- O gemiyi batırsaydık bile dünya üçüncü dünya savaşının eşiğine gelmezdi.