Putin küplere binecek... AB'den savaşı körükleyecek hamle!

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik yeni BİR hamle atmaya hazırlanıyor. AB liderleri, Ukrayna'ya askeri yardımların teslimatının hızlandırılması çağrısında bulundu

AA

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Ukrayna'ya sağlanan askeri yardımların teslimatının hızlandırılması için gerekli adımların atılması gerektiğini bildirdi.

UKRAYNA'YA YENİ ASKERİ YARDIM

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Birlik ülkelerinin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi yayımlandı.

Bildiriye göre, liderler, Ukrayna'nın "egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz desteğini bir kez daha teyit ederek", AB'nin Ukrayna'ya ekonomik, siyasi, askeri ve insani yardım sağlama kararlığını yineledi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ, MÜHİMMAT VE FÜZELER YOLA ÇIKACAK

Rusya'nın, Ukrayna'da "sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alarak çatışmaları şiddetlendirmesini şiddetle kınayan" liderler, Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkı kapsamında, hava savunma sistemleri, mühimmat ve füzeler olmak üzere askeri yardımların artırılması çağrısında bulundu.

"YARDIM KAPASİTESİNİ ARTIRMAYA HAZIRIZ

Ukrayna'ya sağlanan askeri yardımların teslimatının hızlandırılması için adım atılması gerektiğini vurgulayan liderler, bu doğrultuda Avrupa Barış Fonu çerçevesindeki kararların hızla sonuçlandırılması gerektiğini kaydetti.

Liderler, AB'nin, Ukrayna ordusunun askeri eğitim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Ukrayna'daki Avrupa Birliği Askeri Yardım Misyonu'nun (EUMAM) kapasitesini artırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Ukrayna'ya destek için kullanılacak Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen karların ilk ödemesinin yaz bitmeden yapılması planlanırken, yıl sonuna kadar yaklaşık 50 milyar avro ek finansman sağlanması öngörülüyor.

Rus ordusuna talimat verildi: Derhal yanıt verin!

Biden ve Trump'ın 90 dakikalık seçim tartışması... Dikkat çeken 3. Dünya Savaşı çıkışı