Polonya'da lejyoner hastalığı can alıyor: 11 ölü

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Rzeszow şehrinde görülen lejyoner hastalığı can almaya devam ediyor. Akciğer enfeksiyonuna sebep olan hastalıktan ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

AA

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, lejyonella bakterisi nedeniyle toplam 11 kişi yaşamını yitirdi.

Rzeszow kentinin dışında, batıdaki Ostrow Wielkopolski şehrinde iki kişi, doğudaki Lublin eyaletinde bir kişi ve güneydoğudaki Malopolska bölgesinde de bir kişinin enfekte olduğu bildirildi.

Polonya Sağlık Bakanlığının resmi hesabından yapılan bugünkü paylaşımda "enfeksiyonun büyük olasılıkla belediyenin su şebekesi kaynaklı olduğu ve 18 Ağustos'ta alınan su numunelerinin ilk test sonuçlarının bunu doğruladığı" ifadesi yer aldı.

25 Ağustos'ta yapılan açıklamada, bakteri sebebiyle 7 kişinin öldüğü kaydedilmişti.

Grip benzeri semptomlarla başlayıp zatürreye doğru ilerleyen lejyoner hastalığı, tedavi edilmediğinde solunum ve çoklu organ yetmezliğine yol açıp ölüme sebebiyet verebiliyor.

Genelde insan yapımı su sistemlerinde bulunan lejyonella bakterisi, en fazla, verimliliği düşürmemek adına daha az dezenfeksiyon işleminin yapıldığı yapılar ile otel, yurt ve hastane gibi çok sayıda kişi tarafından kullanılan binalarda görülüyor.