PKK/YPG'ye ağır darbe! TSK ve SMO teröriste sınırda göz açtırmıyor

Suriye'de terörden arındırılan bölgeler, TSK ve Suriye Milli Ordusunca korunuyor. Terör örgütü YPG'nin sızma girişimleri ağır silahlarla durdurulurken terör örgütü büyük kayıp veriyor.

Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden arındırılan bölgelerde, teröristlerce düzenlenen saldırı, taciz ve sızma girişimleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve cephe hattında konuşlu Suriye Milli Ordusu askerlerince engelleniyor. Türkiye'ye veya güvenli hale getirilen bölgelere yönelik teröristlerin saldırıları TSK'nın topçu ateşi, cephe hattındaki Suriye Milli Ordusu askerlerinin ağır silahları ile yapılan misilleme ile püskürtülüyor.

SMO 24 SAAT CEPHEDE

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırılara karşı Suriye Milli Ordusu askerleri, oluşturdukları cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor. Cephe hattında eli tetikte nöbet tutan SMO unsurları, sızma girişimi veya taciz ateşlerini anında ağır silahlarla karşılık vererek püskürtüyor.

TÜRK TOPÇUSU VURUYOR

Tel Rıfat kırsalından sık sık taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan teröristler Suriye'deki üslerde konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri tarafından topçu ateşiyle vuruluyor. Ardından cephe hattında bulunan Suriye Milli Ordusu askerleri ağır silahlarla ateş altına alıyor.

TEL RIFAT'A DA HAREKAT YAPILMALI

Suriye Milli Ordusu'nu oluşturan gruplardan Ceyşül Şimal Tugayı'nın komutanlarından olan Ebu Ali Addu- no, bölgenin tam olarak huzura kavuş- ması için teröristlerin kontrolündeki Tel Rıfat ve kırsalının PKK/YPG'den arındırılması gerektiğini belirterek, "Tel Rıfat bölgesinin terör örgütünden kurtarılması ile hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı bölgesi tamamen güvenli hale gelecektir. Bunun için savaşmaya hazırız" dedi.

3 GÜNDE 45 TERÖRİST

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı girişiminde bulunan 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede son 3 günde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 35 oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde İHA'larla tespit edilen 10 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı üç günde toplam 45'e çıktı.