PKK/PYD Amerika'nın hizmetinde

Türkiye’nin defalarca uyarmasına rağmen ABD, PKK/PYD’yi destekliyor. Bu destek yapılan silah yardımları ve ABD'li askerlerin PYD armaları kullanmasıyla ortaya çıkmıştı.

ABD'nin terör örgütü PYD ve onun askeri kanadı YPG'ye verdiği destek birçok yerde kendini gösterdi. Bu durum NATO müttefikleri Türkiye ve ABD arasında zaman zaman sıkıntıya neden oldu. ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin PYD'ye yönelik açık desteği, 2014 yılında Ayn el Arap'ı DEAŞ'tan kuşatmasının ardından ortaya çıktı.

HAVADAN SİLAH YAĞDIRDILAR 

Bölgedeki YPG unsurlarına havadan silah yardımı yapılırken bunun amacının DEAŞ ile mücadeleye destek vermek olduğu belirtildi. YPG'ye tonlarca silah gönderildiği ortaya çıktı.

ABD ASKERİNDE YPG ARMASI 

ABD ve PYD arasındaki ilişkisi DEAŞ'a yönelik Rakka operasyonunda da devam etti. ABD askerlerinin YPG simgeli üniformalarla yer aldığı görüntülerle ortaya çıktı.  Suriye’de DEAŞ’tan boşalan alanlar da PKK'ya teslim ediyor. ABD tarafından atılan bu adımlar tepki çekmeye devam ediyor. 

TERÖRİSTLERE BAYRAKLI KORUMA

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG unsurları Fırat'ın doğusuna çekilmeye zorlandı. Bu süreçte Rakka'ya bağlı Tel Abyad'da terör örgütü PKK/PYD'nin  bulunduğu bazı binalara ABD bayrağı asıldı. Bayraklar Türkiye sınırında da görüldü.  Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtti. ABD'nin, PDY'ye yaptığı silah yardımlarının bir kısmıda  DEAŞ'ın eline geçmişti.