PKK üssü Avrupa'da

Avrupa Polis Teşkilatı'nın 2020 terörizm raporu: AB terör listesindeki PKK ve DHKP-C, bütün Avrupa'yı militan kaynağı, terör finansmanı ve propaganda için kullanıyor.

Europol’ün (Avrupa Polis Teşkilatı) her yıl yayımladığı “Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2020 Raporu”nda PKK’nın Avrupa’daki yasa dışı faaliyetlerine devam ettiği ve Türklerin camilerine, dükkânlarına ve derneklerine saldırdığı ifade edildi. Terör örgütü DHKP-C’nin de “yasal dernek faaliyetleri” adı altında Türkiye’deki faaliyetleri için silah ve para temin ettiği vurgulandı. Europol’ün raporunda “Avrupa ülkeleri PKK tarafından Türkiye’deki faaliyetlerini desteklemek amacıyla lojistik üs olarak kullanılıyor” denildi.

Raporda 2019 yılı içinde Romanya’da bulunan PKK’lıların yıllık para toplama buluşmaları yaparak halen aktif olduğunun ülke yetkililerince rapor edildiği anlatıldı.

BELÇİKA, PKK’LILARI BIRAKTI

Raporun Belçika bölümünde ise “Belçika’da Liege kenti Birinci Derece Mahkemesi’nde iki Türk, PKK’yla ilişkili faaliyetleri dolayısıyla yargılandı. Ancak mahkeme PKK’nın uluslararası olmayan bir silahlı çatışmada taraf olduğunu ifade ederek zanlıları serbest bıraktı” denildi

CAMİLERE SALDIRIYORLAR

Europol’ün raporunda PKK doğrudan “etnik ayrımcı ve ayrılıkçı örgütler” başlığı altında verilirken şu bilgiler yer aldı: “Türk ordusunun Suriye’de başlattığı askeri müdahale Avrupa’daki Kürtlerin protestolarının artmasına sebebiyet verdi. Avrupa ülkelerindeki Türk ve Kürt grupların arasında gerilimler oluşturdu. Almanya’da Türkiye’yle bağlantılı camiler, dükkânlar ve derneklerin de saldırıya uğradığı rapor edildi.”

DHKP-C ‘DERNEK’ KILIFIYLA SİLAH VE PARA TEMİN EDİYOR

Raporda terör örgütü DHKP-C de yer aldı. Örgüte ilişkin şu ifadelere yer verildi: “DHKP-C, AB’yi halen Türkiye’deki operasyonlarına destek sağlamak için lojistik üs olarak kullanmaya devam ediyor. Almanya’da Yüksek Mahkeme yabancı bir terör örgütü olarak nitelendirdiği DHKP-C’nin faaliyetlerine katıldıkları için bir Hollanda vatandaşını 6 yıl 9 ay, bir Türk vatandaşını da 5 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Hollanda vatandaşı olan örgüt üyesinin kurye faaliyetleri ve insan kaçakçılığı suçlarını işlediği ifade edildi.” Raporda Avusturya’nın, örgütün Avrupa genelinde dernekler aracılığıyla para ve silah temini sağladığı bilgisi verdiği yer aldı. Bu derneklerin yasa dışı faaliyetlerinin üzerini örtmek için kullanıldığı ifade edildi.

MAİDE T: KIZIM İÇİN INTERPOL DEVREYE GİRDİ

Almanya’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, Başbakanlık önünde eylemine devam etti. Maide T, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yönetiminde düzenlenen Bakanlar Kurulu sırasında, Başbakanlık binası önünde bu hafta da bir grupla birlikte gösteri yaptı. Olaya ilişkin Interpol’un devreye girdiğini anlatan Maide T, “Interpol’un devreye girmesi beni çok mutlu etti. Aslında en baştan olması gereken şeydi. Ama bir türlü sesimizi ulaştıramadık. Nihayetinde geçen hafta devreye girdiler” şeklinde konuştu.