PKK sevdalısı “Sömürge Valisi” geri dönüyor: Biden'dan “II. Obama Dönemi” sinyali

Terör örgütü PKK/PYD-YPG sevdası ve Türkiye'ye yönelik düşmanlığıyla bilinen ABD'nin eski DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk geri dönüyor. “II. Obama Dönemi” yaşanacağının sinyalini veren Joe Biden'ın, “Sömürge Valisi” olarak bilinen McGurk'e Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu yönetici olarak görev vereceği belirtildi.

Aksam.com.tr

20 Ocak’ta göreve başlayacak olan seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’ın, terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye verdiği destekle bilinen Brett McGurk’e Ulusal Güvenlik Konseyi’nde (UGK) görev vereceği belirtildi.

Aksam.com.tr’nin New York Times’tan aktardığı habere göre, ABD’nin eski DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, UGK’de Orta Doğu ve Afrika meselelerinin başında yer alacak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinin ardından Suriye’deki askerlerini çekme kararı almasının ardından istifa eden Brett McGurk yalnızca PKK sevdasıyla değil, Türkiye düşmanlığıyla da biliniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sömürge Valisi” olarak bilinen Brett McGurk hakkında 2017 yılında bir açıklama yaparak, “McGurk, PKK/PYD’ye açıkça destek veriyor.” demişti.

“II. Obama Dönemi” yaşanacağının sinyalini veren Joe Biden, Barack Obama’nın başkanlığı döneminde görev almış başka isimlere de üst düzey görevler vermeye hazırlanıyor.