PKK Avrupa'da kamu düzenini tehdit ediyor... Belçika'da evleri camiyi yakıp yıktılar

Terör örgütü PKK destekçileri, AB'nin kalbi Brüksel'in Liege kentinde gece boyunca taşkınlık çıkardı

Türklere ait işyerleri, evler ve bir camiye saldırdı. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar verdi. Görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini bildirdi. Önceki gün de yaklaşık 150 kişilik grup, Brüksel'deki AP önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı. 24 Mart'ta da Brüksel'e yaklaşık 1 saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde nevruzu bahane eden PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü paçavraları ve elebaşı posterleriyle Türk genci Efe Tapmaz'a saldırmıştı. Gurbetçiler tepki gösterince olay büyümüştü.

BATI'YA TERÖR UYARISI

Yaşananların ardından Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu: "Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Belçika'da görevli diplomatik temsilcilerimiz vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa'da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir."

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Başkan Erdoğan da, PKK yandaşlarının saldırısında yaralanan 16 yaşındaki Efe Tapmaz'ı telefonla aradı. "Bunlar ahlaksız, bunlar adi, bunlar alçak" diyerek geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Bu arada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "PKK yandaşlarının saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İlgili kurumlarımız her türlü yasal takibi yapmaktadır" dedi.