Peru Devlet Başkanı istifa etti

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, parlamentoda görevden uzaklaştırılmasına yönelik oylama yapılmadan bir gün önce istifasını duyurdu. Kuczynski’nin dün yapılması beklenen oylamayı kaybetmesi bekleniyordu.

79 yaşındaki Kuczynski, televizyondan yayınlanan konuşmasında istifasının ‘yönetim kabiliyeti’ ile ilgili olduğunu belirtti. “İstifa ediyorum. Çünkü ülkenin gelişmesinde engel haline gelmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kendi partisinden 14 milletvekilinin Peru Devlet Başkanı’ndan istifa etmesini istemesinin ardından Kuczynski’nin üzerindeki baskı artmıştı.

Kongre istifasını kabuk edene kadar görevinde kalmaya devam edecek olan Peru Devlet Başkanı, “Hükümetim aldığı oy ile bu görevi yürütüyordu. İddiaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

‘Kanal N’ televizyonu, siyasi analist Carlos Tapia’nın milletvekili Martin Vizcarra’nın Kanada’dan başlayarak Lima’ya uzanan yolculuğunda Kuczynski’nin yerini almasını beklediğini söylediğini aktardı.

Kuczynski, skandala yol açan Brezilyalı dev inşaat şirketi ‘Odebrecht’ ile olan bağlantısı hakkında sorgulanması için yapılacak oylamanın öncesinde istifa etti.

(Şarku'l Avsat)