Paşinyan'dan 1915 itirafı! ''Türkler soykırım yapmadı''

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili ''Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Bu senaryoyu SSCB yazdı, biz de oynadık. Soykırım iddiası, SSCB tarafından, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini kötüleştirmek için icat edilmiştir.'' dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili ezber bozan tavrını sürdürmeye devam ediyor. Başbakan Paşinyan, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan olaylardan bahsetti.

'SÖYLEMİ KABUL ETTİK

Demokrasi Okulu'nda "Ermenistan Cumhuriyeti'nin Sosyal Psikolojisi" konulu ders veren Paşinyan, "1946'dan itibaren Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin sertleşmesiyle Rusya, daha doğrusu SSCB, 'Ermeni Soykırımı' söylemini kullanmaya başladı. Biz bunu kabul etmek veya etmemek gibi bir seçeneğe sahip değildik. Bize söylememiz gerekenler söylendi, biz de bunlara sahip çıktık. Şimdi oturup bütün bu yaşananları tekrardan araştırmalıyız" ifadelerini kullandı.

'SSCB SENARYOSU'

Paşinyan, "Artık kabul etmemiz gerekiyor ki ortada bir soykırım olduğunu iddia etmek oldukça zor. "Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Bu senaryoyu SSCB yazdı, biz de oynadık. Soykırım iddiası, SSCB tarafından, Türkiye - Ermenistan ilişkilerini kötüleştirmek için icat edilmiştir" dedi. Paşinyan, Ermenilerin yalnızca jeopolitik entrikaların ve yalan vaatlerin kurbanı olduğunu söyledi.