Parmak izinden bulundu

Kobe Bryant’ın hayatını kaybettiği helikopterde uyarı sisteminin olmadığı ortaya çıktı. Kobe’nin kimliğinin parmak izinden teşhis edilebildiği açıklandı.

Los Angeles Lakers formasıyla oynadığı 20 sezonda büyük başarılar yakalayan Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası enkazın görüntüleri basınla paylaşıldı. Dün yapılan enkaz çalışmalarında Kobe ve kızının da aralarında bulunduğu 9 cesedin hepsi bulundu. Yaşanan kazanın şiddeti nedeniyle Kobe’nin kimliğinin ancak parmak izinden tespit edilebildiği belirtildi. Kazanın ön raporunun 10 günde hazır olacağı açıklandı.

GEREKLİ PARÇALAR YOKTU 

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre Sikorsky S-76b tipi helikopterde ne arazi - yer kontrol ve uyarı sistemi (TAWS) ne de uçuş data kayıt (FDR) ve kokpit ses kayıt cihazı (CVR) bulunuyordu. Olmayan sistemin pilotları çarpmalara karşı uyardığı belirtildi.

OSCAR’DA KOBE ANILACAK 

2017’de çektiği Sevgili Basketbol adlı kısa filmiyle Oscar kazanan Kobe Bryant, 2020 Oscar Ödülleri’nde anılacak. Her törende, o yıl ölen sinema emekçileri bir video eşliğinde anılıyor. Bu yıl, aralarına Kobe Bryant da katılacak.

Filipinler’de bazı sokak sanatçıları kolları sıvayıp Kobe Bryant ile kızı Gianna Bryant’ın bir fotoğrafını, basketbol sahasına resmetti.