Paris'ten kaçış

Karantinadan büyük kaçış. Fransa'da koronavirüste 3. dalga nedeniyle yeni tedbirlerinin uygulamaya geçmesine saatler kala ülkeden kaçış başladı. Başkent Paris'te insanlar akın akın tren istasyonuna hücum ederken panik yaşandı.

Koronavirüs pandemisinde mutasyonlar yüzünden dünya genelinde başlayan 3. dalgada Avrupa'nın en yüksek vaka sayısına sahip Fransa'nın üçte biri dünden itibaren 1 aylık karantinaya girdi. Parisliler saatler önce başkentten akın akın kaçmaya başladı. Paris bölgesinde 12 milyon insan yeni kısıtlamalara hazırlanırken, batıdan Brittany'ye ve güneyden Lyon'a giden trenler Cuma günü Gare Montparnasse'de hınca hınç insanla doldu. Ulusal demiryolu operatörü SNCF, önceki Cuma günleri yüzde 60-70 doluluk oranına sahip olduktan sonra bazı bölgelere giden trenlerde hiç yer kalmadığını duyurdu.

GÜNDE 38 BİN VAKA

Açık hava egzersizine evden 10 kilometre kadar uzağa sınırsız bir süre için izin veriliyor ancak hayati olmayan dükkanların kapanması gerekecek. Önceki karantinalarda olduğu gibi bir kişinin yeni kısıtlamalar altındaki alanlarda neden evi terk ettiğini gerekçelendirmek için telefona yazılmış veya indirilmiş bir forma ihtiyaç duyulacak. Fransa'da, İngiltere kaynaklı varyanta bağlı vakaların tespit edilmesinin ardından salgının durumu giderek kötüleşti. Şubat ortasında günde 18 bine gerileyen yeni vakalar son günlerde 38 binlere kadar çıktı.

PARİS BOŞALDI

Fransa'da 1 aylık kapanma kararı sonrası cadde ve meydanlar boşaldı.

AVRUPA'DA ÖLÜM SAYISI 1 MİLYON

Reuters'ın raporuna göre salgın başladığından beri Avrupa'da 37 milyon 200 bin vaka ve 1 milyon 62 ölüm bildirildi. 51 ülkenin yer aldığı bölge, dünyadaki tüm koronavirüs ölümlerinin yüzde 35,5'ine ve tüm vakaların yüzde 30,5'ine sahip. Bölgede Rusya, İngiltere, AB'nin 27 üyesi yer alıyor. İtalya, geçen hafta 100 binden fazla ölümü aşan Avrupa'da 3. ülke oldu.