Paris'te restorana ateş açıldı: Ölü sayısı 60'a yükseldi

Paris'te, bir restoranta ateş açıldı, şehrin 2 yerinde bomba patladı. En az 60 kişi hayatını kaybetti. Teröristler, konser salonunda 100 kişiyi de rehin aldı.

1

Fransa'nın başkenti Paris'te patlamalar medyana geldi. Fransa ile Almanya arasında oynanan EURO 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da bomba patladı Saldırılarda en az 60 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

2 AYRI BÖLGEDE DE PATLAMA YAŞANDI

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Teröristlerin konser salonunda 100 kişiyi de rehin aldığı belirtildi

Alınan bilgiler ışığında rehine krizinin son bulduğu açıklandı

İŞTE TERÖR SALDIRISINDAN İLK KARELER

http://www.aksam.com.tr/guncel/paristeki-buyuk-teror-saldirisindan-ilk-kareler/haber-461257

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduğu bildirildi. Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaştırıldı. Fransa İçişleri Bakanlığı'dan kriz masası oluşturulduğu belirtilirken Fransa Özel Harekat Polisleri'nin de alarmada bekletildiği aktarıldı.

MAÇ ÖNCESİ BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI

Maç öncesinde ise Almaya Milli Futbol Takımı'nın kaldığı otele bomba ihbarında bulunulmuş ve otel boşaltılmıştı. Takım otelden ayrılıp tesislere geçerken, geniş çaplı arama yapılmıştı.

DÜNYADAN İLK TEPKİLER 

İngiltere Başbakanı David Cameron yaşanan saldırılardan şok olduğunu açıkladı. Cameron ayrıca ' Yardım için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ise ABD Başkanı Baarack Obama'nın önümüzdeki saatlerde basın toplantısı yapacağı aktarıldı.