Paris saldırganı Abdusseslam’a 20 yıl hapis cezası verildi

Belçika bugün, 15 Mart 2016’da Brüksel’de iki polisle çatışmaya giren ve Fransa’da 130 kişinin ölmesine neden olan saldırının zanlısı Salah Abdusseslam ve suç ortağı Tunus asıllı Süfyan Ayari’yi yargıladı.

Brüksel Ceza Mahkemesi, Abdusseslam ve Ayari’yi 20’şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Davanın şubat ayında görülen duruşmasında savcılığın talebi de 20 yıl hapis cezasıydı.

Hükmün gerekçeleri arasında ‘radikalizmle bağlantılı olduklarına dair şüphe bulunmaması’ gösterildi.

Salah Abdusseslam, 18 Mart 2016’da, Brüksel’de tutuklanmadan önce Avrupa’nın en çok arananlar listesinde yer alıyordu. Abdusseslam, Belçika’nın başkentinde meydana gelen ve 32 kişinin ölmesine neden olan terör saldırılarından 4 gün önce tutuklanmıştı.

Abdusseslam ve Ayari, Belçika’da düzenlenen bir terör operasyonu sırasında polisle çatışmaya girmekten yargılanıyor. Çok sayıda polis memurunun yaralandığı çatışmalar sırasında Muhammed Belkaid adlı terörist öldürülmüştü. Abdusseslam ve Ayari, polisle girdikleri çatışmanın ardından saklandıkları daireden bir süre sonra kaçmıştı. Birkaç gün sonra da Brüksel’in Molenbeek kentindeki başka bir sığınakta yakalanmışlardı.

(Şarku'l Avsat)