Pakistanlı Taliban militanları Afganistan sınırı yakınlarındaki güvenlik noktalarına saldırdı

Pakistan'daki Tehreek-e-Taliban militanları Çarşamba günü Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde Afganistan sınırına yakın iki güvenlik kontrol noktasını ele geçirdiklerini iddia etti.

Aksam.com.tr

The National'a konuşan polis memurları, militanların sabah erken saatlerde Bamboret Vadisi'nin Janjareet Koh, Ustaoi ve Usool bölgelerine saldırı düzenlediğini söyledi.

Tehreek-e-Taliban Pakistan, militanların Janjareet Koh'da iki kontrol noktasını ele geçirdiğini söyledi.

TTP sözcüsü Muhammad Khurasani, "Kontrol noktalarını ele geçirdik, silah ve diğer eşyaları ele geçirdik ve ayrıca altı askeri öldürdük" dedi.

Pakistan güvenlik güçlerinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Vadideki yolların kapatıldığı bildirildi

Aynı adı taşıyan ilçenin ana kenti Chitral'e 30 km uzaklıkta bulunan popüler bir turizm merkezi olan Bamboret Vadisi, Khyber Pakhtunkhwa'nın diğer bölgelerine kıyasla nispeten huzurluydu.

TTP'nin geçen yıl Kasım ayında hükümetle yaptığı ateşkesi sona erdirmesinden bu yana eyaletteki militan saldırıları sıklaştı.

Eyalet polisinin eski şefi Moazzam Jah Ansari geçen yıl saldırıların daha ölümcül hale geldiğini çünkü militanların Afganistan'dan çekilen ABD güçlerinin geride bıraktığı sofistike silahları ele geçirdiğini söyledi.