Pakistanlı Bakan, Afganistan'da Taliban sürecinin ''memnuniyet verici'' olduğunu açıkladı

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Afganistan'da savaşın tetiklenmesine veya kan dökülmesine yol açmayan barışçıl iktidar devrinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Hüseyin, Afganistan'da savaşın tetiklenmesine veya kan dökülmesine yol açmayan barışçıl iktidar devrinin memnuniyet verici olduğuna işaret ederek, ''Taliban hükümeti''nin tanınmasının bölgesel bir karar olacağını söyledi.

AA

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Afganistan'da savaşın tetiklenmesine veya kan dökülmesine yol açmayan barışçıl iktidar devrinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

AA'nın yerel basına dayandırdığı habere göre, Hüseyin, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Pakistan'ın, müttefik ülkelerle Afganistan'daki gelişmelerle ilgili temas halinde olduğunu da aktardı.

Hüseyin, Afganistan'da savaşın tetiklenmesine veya kan dökülmesine yol açmayan barışçıl iktidar devrinin memnuniyet verici olduğuna işaret ederek, "Taliban hükümeti"nin tanınmasının bölgesel bir karar olacağını söyledi.

"Taliban hükümeti"nin tanınmasına ilişkin kararın bölgesel ve uluslararası güçlerle yapılan görüşmelerin ardından verileceğine dikkati çeken Hüseyin, Pakistan'ın bu konuyla ilgili tek taraflı karar alma gibi bir niyeti olmadığını ifade etti.

Hüseyin, Taliban'ın Afgan halkının insan haklarına saygı göstereceğini de umduğunu kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, 15 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "Zamanı geldiğinde uluslararası mutabakat, saha gerçekleri ve Pakistan'ın ulusal çıkarları doğrultusunda Taliban hükümetini tanıyacağız." ifadelerini kullanmıştı.