Pakistan'da illegal göçmenlere 48 saat süre verildi

Başkent polisi tüm yasadışı göçmenlerden 48 saat içinde gönüllü olarak I-12'de kendileri için kurulan kampa geçmelerini istedi.

Aksam.com.tr

Polis Pazartesi günü yaptığı açıklamada yasal belgeleri olmadan başkentte ikamet eden herkesin kampa taşınması gerektiğini söyledi.

Dawn'a konuşan bir polis memuru ülkede mülteciler için kurulmuş 54 resmi kamp bulunduğunu, bunlardan 44'ünün KP'de, dokuzunun Belucistan'da ve birinin de Pencap'ta olduğunu söyledi. İslamabad ve Sind'de onlar için resmi bir kamp bulunmuyor.

Yetkili, yasadışı göçmenlerden insani gerekçelerle kendileri için kurulan I-2'deki kampa taşınmalarının istendiğini söyledi.

Polis üç vaka daha kaydetti ve şehirde belgesiz kaldıkları için beş yabancıyı tutukladı

Bir başka yetkili de başkentte yasal olarak ikamet eden yabancıların e-etiketlenmesinin tamamlandığını ve bu konudaki verilerin de Terörle Mücadele Dairesi'nin bir birimi tarafından hazırlandığını söyledi. Bu verilerin yasadışı göçmenlerin tespitinde polise yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada, polis yasadışı göçmenlere karşı üç dava daha kaydetti ve şehirde belgesiz kaldıkları için beş yabancıyı daha tutukladı. Karaçi Şirketi polisi G-9/4'ten üç yasadışı yabancıyı tutukladı.

Polis, kontrol sırasında üç kişinin şüpheli davranışlarda bulunduğunu söyledi. Sonuç olarak, gözaltına alındılar ve ön soruşturma sırasında başkentte yasadışı olarak kaldıkları ortaya çıktı.

Daha sonra polis merkezine götürülen bu kişiler, Yabancılar Yasası'nın 14. Bölümü uyarınca haklarında dava açıldıktan sonra yasal işlem yapılmak üzere parmaklıklar ardına konuldu.

Aynı şekilde Koral polisi de Şerifabad'da bir yasadışı göçmeni tutukladı. Polis, anti-sosyal unsurlara yönelik bir operasyon sırasında bir adamı yakaladıklarını ve sorgulama sırasında adamın kendisini yabancı olarak tanıttığını ancak herhangi bir yasal belge ibraz edemediğini söyledi.

Sonuç olarak bu kişi tutuklanarak polis merkezine götürüldü ve hakkında dava açıldı.

Sekreterlik polisi, yasal belge ibraz edemediği için bir başka yabancıyı gözaltına aldı ve hakkında dava açtı. Tutuklama, Secretariat Chowk'ta yapılan bir kontrol sırasında polisin şüphe üzerine kimlik belgelerini vermesini istemesi üzerine gerçekleşti.

Ancak şahsın herhangi bir belge ibraz edemediği ve bunun sonucunda tutuklandığı belirtildi.

Polis, başkent polisinin şimdiye kadar 1,172 yabancının durumunu kontrol ettiğini ve doğruladığını söyledi. Bunlardan 511'i yasal belge ibraz edemedi ve haklarında yasal işlem yapılmak üzere tutuklandı. Bu bağlamda, farklı polis karakollarında yabancılara karşı 69 dava kaydedildi.

Bu arada, başkentteki bir kooperatif konut topluluğu, sahiplerinden herhangi bir yasadışı yabancıya kiralanan daire ve evlerini boşaltmalarını istedi. Dernek, kararın hükümetin talimatı üzerine alındığını söyledi.